Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،کشورها برای داشتن صنعت پیشرفته کشاورزی، از راهکارها و فناوری‌های نوینی استفاده می‌کنند که برخی از آنها هنوز در ایران مغفول است. این فناوری‌ها در بخش‌های مختلف کشاورزی کاربردی هستند و می توانند توسعه یافتگی این صنعت را شتاب دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازارهای آنلاین، تجهیزات مدرن و به روز، راهکارهای پیشرفته، آموزش، سرمایه گذاری‌های هدفمند و غیره از جمله شاخص‌هایی هستند که در این راه کمک‌رسانند.

در ایران هم شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاقی هستند که به حوزه کشاورزی ورود کرده‌اند؛ اما هنوز هم از نظر تعداد و هم از نظر فناوری‌های کاربردی در این حوزه عقب هستیم و به همین دلیل هنوز صنعت کشاورزی در ایران به شکل درست و قابل قبولی توسعه نیافته است و به روش های سنتی اداره می شود.

راهکارهای گوناگون در کشاورزی مدرن

اما در دنیا فناوری‌هایی به کار می رود که به توسعه یافتگی این صنعت کمک کرده است. به طور مثل در زمینه راهکارهای گوناگون در کشاورزی مدرن می توان به «ایجاد امکان جستجو، مقایسه و استخدام موقت کارگزان فصلی مزارع برای انجام فعالیت های کشاورزی و دامداری با استفاده از پلتفرم های آنلاین»، «کاهش نیاز به نیروی انسانی با انجام فعالیت هایی چون چیدن میوه، آبیاری، کوددهی و غیره با استفاده از فناوری های رباتیک» و «افزایش میزان بهره وری به ازای هر متر مربع زمنی با استفاده از از سیستم های کشت به صورت عمودی و در محیط های شهری» اشاره کرد.

 تجهیزات کشاورزی

یکی از عرصه‌هایی که در دنیا به کمک کمک فناوری دگرگرون شده است حوزه تجهیزات کشاورزی است. کشورها برای هوشمندسازی و افزایش بهره وری این تجهیزات به «کشت گیاهان در شرایط کاملا کنترل شده مطابق با نیاز هر گیاه با استفاده از سیستم های نوین کشت» روی آورده‌اند. همچنین «پیش بینی شرایط آب و هوایی با استفاده از تحلیل داده‌های تاریخی و یادگیری ماشین و اطلاع رسانی رویدادهای آب و هوایی به کشاورزان» هم دیگر فناوری کاربردی در این حوزه است.

کشاورزان با «تعیین دقیق میزان آب و مواد مغذی مورد نیاز هر گیاه با استفاده از سنسورها»، «بهینه سازی میزان آبیاری و کوددهی با استفاده از فناوری های رباتیک و اینترنت اشیا»، «تبدیل تراکتورهای سنتی به تراکتورهای خودران با استفاده از فناوری جی پی اس و اینترنت اشیا» و «انجام خودکار بسیاری از فعالیت های کشاورزی مانند تنظیم شرایط محیط، آبیاری و کوددهی در سیستم های کشت نوین و در محیط بسته» به توسعه این حوزه شتاب داده اند.

بازارهای آنلاین

دیگر راهکار فناورانه کشاورزان و مدیران این صنعت برای هوشمندسازی صنعت کشاورزی؛ ایجاد بازارهای آنلاین است که این کار با «ایجاد مزارع کشت(گلخانه‌ای و غیرگلخانه‌ای) در نزدیکی فروشگاه‌ها و مراکز پخش به منظور حفظ تازگی محصولات»، «پلتفرم های فروش محصولات کشاورزی خانگی»، «پلت فرم های آنلاین خرید و فروش تجهیزات استفاده شده و دست دوم» و «پلت فرم آنلاین اجاره تجهیزات کشاورزی» محقق شده است.

تسهیل و بهبود کشاورزی با مشاوره، آموزش و سرمایه‌گذاری

«سیستم های ثبت خودکار وضعیت محصولات و فعالیت های در حال انجام و نمایش این اطلاعات به صورت لحظه‌ای در قالب یک داشبورد مدیریتی»، «پیش بینی میزان برداشت محصولات کشاورزی با استفاده از تصاویر هوایی و پردازش و تحلیل آنها» و «ترویج، آموزش و تامین تجهیزات مورد نیاز کشت پراکنده محصولات کشاورزی در منزل یا محل مصرف» هم راهکارهایی هستند که به بهبود صنعت کشاورزی کمک می‌کنند.

 

شناسایی چالش‌ها

در حال حاضر مهم‌ترین چالش‌هایی که صنعت کشاورزی در دنیا با آنها دست به گریبان است شامل «تولید بذر، کود و آفت کش از طریق فناوری های روز دنیا به منظور رسیدن به محصول سالم تر و کشاورزی پایدار»، «از دست رفتن حجم زیادی از محصولات و کاهش بهره وری به دلیل عدم اطلاع از وضعیت و نیازهای هر محصول»، «وجود واسطه های متعدد و عدم دسترسی مستقیم به تامین کنندگان، مصرف کنندگان اصلی و تحولات بازار»، «پیچیدگی مدیریت یکپارچه و کارآمد فعالیت های کشاورزی»، «هدر رفتن مقدار زیادی از منابع ارزشمند مانند آب، کود و آفت کش در استفاده از روش های سنتی آبیاری و کوددهی»، «محدودیت منابع و زمین برای تامین نیاز غذایی جمعیت رو به رشد و اثرات مخرب زیست محیطی فعالیت های گسترده کشاورزی و دامداری» و «گران بودن بسیاری از تجهیزات نوین کشاورزی و عدم به صرفه بودن تهیه آن ها برای کشاورزان خرد» می شود.

چالش هایی که تنها با استفاده از تجهیزات مدرن و فناوری های روز قابل رفع است و در ایران هم شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق می توانند پاسخ گوی این نیازها و چالش ها باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت خلاق صنعت کشاورزی صنعت کشاورزی فناوری ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۵۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به ساخت نرم افزار شبیه ساز هدایت نرم افزاری شناور توسط فناوران این شرکت گفت: این سامانه به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناور‌ها طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناور‌ها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است این سامانه به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کند.

فرهاد فتوره چی افزود: در این نرم‌افزار عوامل فیزیکی مؤثر تا حد بالایی مد نظر بوده است و کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجهند، دست می‌یابند، این موضوع را چندین قایقران حرفه‌ای تأیید کرده اند.
فرهاد فتوره چی افزود: این سامانه همچنین دارای سه گزینه دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم افزار این سامانه از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال‌ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.

وی فهم الکترونیک از دوربین ضدانفجار را به عنوان یکی دیگر از محصولات شرکت نام برد و گفت: این شرکت دوربین‌های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی ودفاعی ساخته که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.

این فعال فناور اضافه کرد: بدنه این محصول از جنس استیل و آلومینیوم دریایی و کاملاً ضدآب است به طوری که باعث شده است که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و شکستگی داشته و قابل نصب بر روی ادوات دفاعی نیز باشد.

این مدیر دانش بنیان با اشاره به ساخت پایه‌های پایدار و شبیه ساز نوسانات دریایی در این شرکت گفت: شبیه سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریا از اهداف ساخت این محصول است. راستی آزمایی حسگر‌های دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی‌های رایانه‌ای و تجهیزات بازی‌های مکانیکی از دیگر موارد استفاده این شبیه ساز به شمار می‌رود.

بیشترین فعالیت این شرکت دانش بنیان در دو زمینه محصولات دانش بنیان و دیگری ارائه راه حل‌های فناورانه و دانش بنیان برای حل مسائل صنایع بالاخص صنعت دریایی است.

این فعال فناور ادامه داد: این شرکت در زمینه الکترونیک دریایی، تولید کننده انواع نمایشگر دید در روز، دوربین ضدانفجار، موتور ژنراتور، پایه‌های شبیه ساز امواج دریا، رایانه استاندارد دریایی، آنتن بیسیم و پردازش تصویر فعالیت می‌کند.

دیگر خبرها

  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • حضور استان اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴)
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز